Jag är gravid!

Foto: Asaf Kliger

Ungefär samtidigt som Infinite Mama såg dagens ljus i höstas, så började ett nytt litet frö gro inom mig. Och i början av juni väntar vi vårt första barn! 

Det känns fantastiskt och självklart, och på samma gång helt overkligt att det ligger en sprillans ny liten person och växer där inne i min livmoder! 

Jag är redan över halvvägs i min graviditet, och för ett par veckor sedan kände jag vårt barns rörelser för första gången. Och det var först då jag på en ny nivå började fatta att detta verkligen händer.

Jag har ju älskat att jobba med gravidyoga de senaste fem åren, och valt att fördjupa mig i det här ämnet på alla möjliga sätt och vis. Och att nu på ett personligt plan få uppleva den resa jag varit med så många fantastiska kvinnor på hittills, är så extremt fint och spännande. Och även utmanande. 

Här kommer jag framöver att dela med mig av min resa, och framförallt kommer jag att dela med mig om hur jag som gravid verkligen vill och försöker göra det allra bästa för att ta hand om mig. 

För är det något som jag verkligen fått öva mig på den här tiden som gravid hittills, så att verkligen lyssna på vad jag behöver – och följa det. (Den här bloggen tänkte jag till exempel skulle se dagens ljus för ca 10 veckor sedan, men jag behövde prioritera att äta, sova och få det allra viktigaste på Infinite Yoga-agendan klart först!) 

Foto: Asaf Kliger

Min kropp talar så tydligt till mig och berättar vad den behöver – och lika tydligt vad den inte vill. Och ändå är det så många gånger så ofantligt svårt att lyssna! Jag vill och är van att klara det mesta, och helst på egen hand utan att be om för mycket hjälp. Det har varit min utmaning länge, att släppa tanken om att jag behöver fixa allt själv, och börja VARA mer istället för att göra, göra, göra – men den har liksom ställts på sin spets nu när jag är gravid. Att be min man bära matkassarna för att de blivit för tunga för mig satt långt inne i början. För att inte tala om hur utmanande det var att att få ringa in en yogalärarvän som vikarie till en efterlängtad yogaklass samma kväll med 45 anmälda, för att jag hade huvudvärk och egentligen helt enkelt var för trött.

Yogans verktyg är fantastiska här. Allt som finns för kropp, tankar och känslor, och alla metoder som verkligen har hjälpt mig under här tiden. Och som även varit med mig på resan när vi under en tid nu har velat bli gravida och längtat efter detta barn!

Vi är så glada och tacksamma över att den här lilla människan har valt att flytta in i våra liv!

Hur lyssnar jag ännu bättre på min gravida kropp? Och hur kan jag på allra bästa vis ta hand om den och vara snäll mot mig själv? Hur lever jag en Self Love Pregnancy? Det är vad jag från och med nu kommer att utforska här! 

Och du är så välkommen att följa med på resan! 

2 reaktioner till “Jag är gravid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s