VAD ÄR GREJEN MED GRAVIDYOGA?

Foto: Isabell N Wedin

När jag gick min yogalärarutbildning för snart 10 år sedan kom till modulen om gravidyoga kände jag direkt att det här var min grej. Jag hade då inga särskilda tankar eller planer på graviditet på ett personligt plan, men jag såg hur yogans verktyg med andning, avspänning och inkännande stärkande rörelser verkligen kunde vara till nytta, och hur den mjuka yogaform jag utbildade mig inom (Satyanandayoga) var som skräddarsydd att vara med genom hela graviditeten. Och min fantastiska lärare Anna McPhersson, som då var höggravid, vävde ihop praktiska moment med rörelser och andningsövningar med en spirituell practise på ett sätt jag älskade från första stund. 

Jag höll mina första gravidyogaklasser strax därefter, och fick känna den alldeles speciella stämning som finns i ett rum fyllt av kvinnor mitt i denna transformativa fas i livet, och en alldeles speciell närvaro av barnen som finns med i magarna. Total magi! Och jag har fortsatt utforska den här alldeles speciella grenen av yoga sedan dess. Idag undervisar jag nästan uteslutande gravidyoga och mamma baby-yoga, och om du tror att du är på en helt ”vanlig” yogaklass hos mig, så är det förmodligen gravidyoga ändå!

Fördelar med att yoga under graviditeten enligt mig:

• Yogan hjälper dig att vara i kontakt med din kropp i förändring under hela graviditeten

• Stärker kroppen mjukt och inkännande, och kan förebygga och lindra besvär med till exempel bäckensmärta, ryggont och stela axlar

• Användbara metoder för avslappning och avspänning

• Hjälper dig att knyta an till din graviditet och ditt barn

• Ger dig användbara redskap för känslohantering som du kan använda både för egen del och för att hjälpa ditt kommande barn att hantera sina känslor

• En stund och oas som är helt och hållet din, utan distraktioner

• Trygg och mjuk träning, anpassad just för den gravida kroppen

• En naturlig mötesplats för fler i samma fas i livet som du

• Trygg och mjuk träning, anpassad just för den gravida kroppen

• En naturlig mötesplats för fler i samma fas i livet som du

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s