Dagens meditation: Sola magen

SOL! Idag tog vi en lång promenad, den längsta hittills i min graviditet. Det känns som tröttheten börjar lätta (håller alla tummar!), och kroppen längtar efter rörelse. Och det allra bästa med turen var fikapausen med ostmackor och varm choklad i en ekhage där det var så varmt att vi passade på att sola lite.

I vecka 25-26, där jag är nu, kan barnet därinne öppna och stänga ögonen och skilja på ljus och mörker. Denna lilla vinterbebis har garanterat inte fått känna på så stark sol förut, och reagerade direkt med lite extra dans därinne.

Meditation kan se ut på så många olika sätt. Oftast mediterar jag i samband med att jag yogar och under graviditeten har jag fokuserat mycket på meditationer som hjälper mig att landa i min kropp, släppa stress och lugna sinnet och skapa en nära kontakt med barnet som växer därinne. Och i ett inlägg inom kort delar jag med mig av den meditation som jag har använt allra mest inför och under min graviditet.

Men meditation kan också vara vild, fri och intuitiv. Att andas djupa andetag, och vara här och nu går att göra precis när och var som helst.

Som den skönaste stunden idag min man la sig ner i mitt knä, bebisen kickade runt därinne, och vi alla tre (gissar jag) vände våra vinterbleka kinder och kisade nöjt mot den strålande solen.

Fler som vill sola!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s