Efter 120 dagar flyttar själen in

Fnissig omkring vecka 17, och någonstans i den här vevan kände jag bebisens allra första rörelser. Foto: Asaf Kliger

Enligt yogafilosofin händer det något alldeles särskilt i graviditeten 120 dagar efter befruktningen. Kundaliniyogatraditionen beskriver att det är nu barnets själ flyttar in i den lilla kroppen som har fått liv i livmodern. Fram tills dess har själen kunnat röra sig fritt mellan kroppen och andra dimensioner, men flyttar nu in helt för att stanna i kroppen. Och därmed blir den gravida kvinnan mamma, och hon och barnet har en alldeles speciell spirituell närhet från och med nu och fram tills att navelsträngen klipps och en ny tid i livet börjar.

I Kundaliniyogan gör man ofta en ceremoni på denna dag, och samlar familj och vänner till en fest med sång, mantran, meditation och god mat som en hyllning till mamman där man önskar henne spirituellt, fysiskt och mentalt välmående, så att hon också kan vara där för och inspirera och guida sitt barn på det sätt hon vill. 

Efter den här tiden rekommenderas mamman att genom resten av sin graviditet ta det lugnt och meditera lite extra mycket, för att ta hand om barnet som växer så nära henne nu.

Ett magiskt norrsken från januari i år, fångat utanför Icehotel. Foto: Asaf Kliger

Jag gjorde ingen speciell ceremoni, men hade en väldigt stark naturupplevelse kring denna tid, när jag tillbringade en vecka hos mig syster Josefin, hennes man Asaf (som tagit den fantastiska norrskensbilden ovan) och deras lilla dotter Ella i Jukkasjärvi.

En kväll stod jag ute i mörkret och tittade upp bland grantopparna på ett stort och vilt dansande norrsken och såg en tunn, tunn strimma av nymånen stiga på himlen, och jag kände liksom livet flöda i mig. Och MAGIN i detta liv! Och i min kropp som just nu skapar ett liv. 

Vår kommande bebis lilla kusin, då ca två månader gammal, tillbringade dessa dagar många timmar sovandes på min mage – och jag passade på att vila järnet med denna lilla lugn- och ro-maskin nära. Och om det var så att vårt barns själ flyttade in kring denna tid, så hoppas jag att hen kände sig så väldigt hjärtligt välkommen! 

Ännu mer av naturens mäktigaste ljusshow! Foto: Asaf Kliger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s