Att komma hem

Bild från Wisewombmedicine

HOMECOMING
And the Great Mother said:
Come my child and give me all that you are.
I am not afraid of your strength and darkness, of your fear and pain.
Give me your tears. They will be my rushing rivers and roaring oceans.
Give me your rage. 
It will erupt into my molten volcanoes and rolling thunder.
Give me your tired spirit. I will lay it to rest in my soft meadows.
Give me your hopes and dreams. I will plant a field of sunflowers and arch rainbows in the sky.
You are not too much for me. 
My arms and heart welcome your true fullness.
There is room in my world for all of you, all that you are.
I will cradle you in the boughs of my ancient redwoods and the valleys of my gentle rolling hills. My soft winds will sing you lullabies and soothe your burdened heart.
Release your deep pain. 
You are not alone and you have never been alone.
~ dikt av Linda Reuther

Min yogalärare Uma-Dinsmore-Tuli sjunger ibland denna vackra dikt som en djup sång i sina Yoga Nidras. Och jag landar så skönt i mig själv varje gång.

Natten till lördag vaknade jag 02:40 och var klarvaken. Min livmoder var stenhårt spänd i en sammandragning och i huvudet snurrade oroliga tankar. Jag försökte somna om, men det var som gasen liksom var på med fullt ös inuti min kropp och det gick bara inte. Jag testade alla mina tricks, gjorde långsam djupandning, avslappning genom hela kroppen och tänkte ljusa, sköna tankar, men inget fick mig att somna om.

Till sist letade jag upp en Yoga Nidra där Uma sjunger den här sången, och kunde vila djupt, fast att kroppen inte ville sova mer alls den natten. Den är så ljuvlig, och jag vill gärna dela den med dig, så att du också kan bädda ner dig bland mjuka kuddar och täcken, och bara njuta av denna treat till Yoga Nidra en dag när du behöver den som bäst. Kanske precis just nu?

Den finns här.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s