Tacksamhetsmagi

Min lunchdejt idag

Vad är jag tacksam för idag? Jag fick frågan av min vän Malin när vi pratade i telefon idag, och jag satt ute och njöt i solen på lunchen. Listan kom snabbt och lätt:

Jag är oändligt tacksam över den lilla människan som växer inuti min kropp, och som rör sig och kommunicerar med och mer med mig för varje dag som går. Som inatt väckte mig 02:14, så jag fick ligga och titta på månen som lös rakt in i vårt fönster och känna små kickar och buffar därinne.

Jag är så himla tacksam över min man och partner, och att vi gör det här tillsammans, som ett team. Sedan vi var på en förlossningsförberedande kurs med Anna Tallwe för några veckor har vi båda fått eld i baken och prioriterat mer att förbereda oss inför bebisens ankomst i början av juni. Både praktiskt, som att fixa fler skåp och förvaringslösningar i vårt compact living-hem, och känslomässigt genom att ge mer tid och utrymme för oss.

Tacksamhet på morgonpromenad

Jag är så tacksam över familj, vänner och kollegor som stöttar mig något enormt, och som är med mig på den här resan, så nära! Och över alla blivande och nyblivna mammor som jag möter i mina yogaklasser, och som delar med sig av sina resor, tankar, känslor. Ni alla inspirerar mig något enormt!

Jag är tacksam över min kropp. Den skapar ett liv, en ny liten människa! Hur galet coolt är det?! Och det känns inte ens särskilt mycket. Kroppen verkar trivas med detta och den talar tydligt om för mig vad den behöver i form av sömn, mat, rörelse – och jag ska bara se till att lyssna och följa.

Och så är jag tacksam över solen. Våren. Fåglarna, alla små blommor! Livet liksom. Att bara kunna stiga rakt ut i naturen runt vårt hus och se hur allting håller på att vakna.

Vad är jag tacksam för idag? Och vad mer kan jag bjuda in att vara tacksam för idag? En så enkel liten fråga att ställa varje dag. Dagar när allt är sprudlande bra, och lika viktigt dagar där det är mindre bra, eller rent av ganska pissigt. Gör en lista, eller prata lite med dig själv när du går en promenad eller landar på en yogamatta eller i en skön fåtölj en stund. En lätt meditation, som gärna kan göras varje dag.

Where your attention goes, energy flows, säger vi inom yogan. Så när du är tacksam, så bjuder du in mer av det du är tacksam över, och kanske även ännu mer att vara tacksam över.

Så – stort eller smått, rent spontant, vilka fem saker är du tacksam för idag?

Tacksam över sol en frostig morgon

En reaktion till “Tacksamhetsmagi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s