Tänk om du kan tillåta dig att full on känna dina känslor?

Blomstermandala av konstnären & författaren Hanna Wendelbo

På gårdagens klass i Medveten Gravidyoga pratade vi om känslohantering och verktyg för att hantera alla känslor vi möter under graviditeten. Jag har haft dagar när gråtit av total lycka ena stunden, och blivit helt förtvivlad över något (stort eller litet) annat i nästa. Flera av deltagarna på yogan igår delade liknande berättelser, om vilt skiftande känslor som liksom inte går att hålla tillbaka.

Och tänk om det är BRA? Ett grundläggande redskap i den känslohantering vi gör på Infinite Mama och Infinite Yoga Malmö är tillåtande. Att tillåta oss att känna de känslor vi känner. Att inte försöka trycka bort dem (det går kanske inte ens), utan att låta dem komma full on. Att säga hej och välkommen till dem, oavsett om det är en känsla du njuter av att uppleva, eller helst skulle slippa.

”Det du motstår, kvarstår” sa Carl Gustav Jung, och i yogafilosofin kan vi lära oss att det vi upplever fullt ut övergår i något annat. Att trycka bort en känsla är väldigt energikrävande, men vi gör det ändå eftersom vi inte vet vad som skulle hända om vi vågade uppleva den fullt ut. 

Blunda en liten stund och ta ett par djupa andetag. Vilken känsla kan du bli närvarande till just nu? Och kan du tillåta den att vara där, och kanske till och med växa? Kan du välkomna den, istället för att trycka bort den, och vara med den med dina andetag och din närvaro? Och vad händer när du gör det? 

Jag spelade just in en guidad meditation där du kan utforska detta lite mer, den finns här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s