Heart to Womb Breath

En dag i skogen när solen sken och vi skulle ta våriga bilder, men marsvädret blixtskiftade och vi plötsligt stod där bland stora snöflingor istället! Foto: Asaf Kliger

Graviditeten är en så himla unik tid i livet. Bara just nu är det precis såhär, med just detta barn som växer i just din kropp. Vill du stanna upp en liten stund?

Lägg ena handen på hjärtat och andra på magen nära ditt barns hjärta. Ta en djup inandning till ditt hjärta och andas ut med en skön suck. Andas in till ditt hjärta igen, och på utandningen, låt din uppmärksamhet gå ner genom din kropp till magen och ditt barn därinne.

För varje inandning, känn ditt hjärta och för varje utandning, känn närvaron av ditt barn som är här med dig.

Varje andetag ger dig näring så att du också kan ge näring till ditt barn. Ni är så nära sammankopplade och ni är här tillsammans, precis just nu!

Den här andningsmeditationen har jag gjort nästan dagligen i över ett år nu. Den är så stark att göra när du vill lyssna in din kropp och alldeles speciellt livmodern, som är den del av din energikropp som enligt yogafilosofin är centrum för kreativitet och skapande. Skapande i våra liv, och skapande av liv! När jag längtade efter att bli gravid använde jag meditationen för att liksom göra plats för ett barn, för att synka in med min menscykel och för att hjälpa kroppen att läka alla minnen som jag tror fanns lagrade där inne.

Att meditationen hjälper mig att ge fokus till mitt hjärta, den del av vår energikropp som står för omtanke, kärlek, självkärlek och snällhet mot oss själva, har också varit väldigt läkande. Och att låta en ny sorts snällhet mot mig själv vara med i allt jag vill skapa i mitt liv.

När ett litet barn väl började växa därinne gjorde jag exakt samma meditation, fast nu för att försöka greppa att det här verkligen hände, att få vara i processen min kropp gick in i och ta kontakt med den lilla alldeles nya människan som är på väg in i våra liv!

Jag har lärt mig Heart to Womb Breath av min fantastiska yogalärare Uma Dinsmore-Tuli, och jag känner på mig att den kommer att fortsätta vara med mig i många år framöver.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s