Det kommer inte alltid att vara såhär. Och ingen uttrycker det lika väl som bästa Broderauttexten

Hur gör du i intensiva känslostormar?

Kanske har du inte sovit nästan alls på grund av karatekickande bebis, tankar som snurrar, eller en liten favoritperson bredvid dig som tycker att natten är bästa tiden att sprattla omkring i timmar. 

Och kanske blir du i sömnbrist mer överväldigad av känslor än du annars skulle bli. I intensiva känslostormar kan jag känna att det kört. Att den starka känsla jag känner kommer att ta över mitt liv, och nu kommer det att vara så här mörkt, jobbigt, intensivt, uppgivet eller vad det än är – för alltid. 

Det är just då det är som allra mest välbehövligt, och som svårast, att komma ihåg att det kommer inte alltid att vara så här. This too shall pass.

Om du låter känslan komma igenom, kanske till och med välkomnar den och låter den ta plats i din kropp, så att du kan KÄNNA DEN FULL ON, så kommer den också att börja förändras. Börja ebba ut, och ge plats åt något annat. 

Så vad göra vid intensiva känslostormar?

• RING EN VÄN. Någon som kan påminna dig om att det är okej att du känner just så här just nu. Och att det inte alltid kommer att vara såhär. Någon som kan klappa lite på dig och fråga, vad vill du göra för DIG just nu?

• KAPITULERA. Låt känslan komma, istället för att kämpa emot den – bring it on. Välkomna den, gå all in i den, så att den får komma igenom och ut.

• UT I NATUREN. Luta dig mot ett träd, sätt dig vid havet eller högt på en kulle med starka vindar. Prata gärna högt med dig själv och ös ur dig allt du behöver, så länge du behöver.

Kanske skulle jag tatuera in ett meddelande till mig själv på armen att läsa i intensiva känslostormar som en klok person föreslog på tal om detta häromdagen? Helt klockrent!

Vad gör du när känslorna överväldigar? Vad skulle du vilja göra? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s