SELF CARE KVÄLLSRITUAL

Jag älskar att testa nya ekologiska krämer och oljor och att ta en stund att i lugn och ro smörja in magen har blivit min bästa kvällsritual. Det blir en stund att stanna upp och se hur magen växt och ha lite extra kontakt med den (inte längre så) lilla som växer därinne. 

Förutom att oljorna hjälper till att återfukta huden så ger själva massagen ökad blodcirkulation och kan förebygga bristningar och beröringen ger dessutom ett skönt påslag av kärlekshormonet oxytocin, som ger känslor av lycka och lugn. 

Dessutom – dofterna! Jag har aldrig njutit så mycket av dofter som under graviditeten och det är helt ljuvligt att gå loss på dessa oljor!

Här är mina tre favoriter för mage och rumpa:

Lovely Mother från Maria Åkerberg. Den första jag beställde – omöjligt att motstå detta vackra namn! Huvudingredienserna är sheasmörolja, solrosolja och kallpressad jojobaolja som binder fukt och den doftar så gott av eteriska oljor från geranium, mandarin, patchouli och citron. Geranium är stärkande för huden och citron är läkande och stärker kapillärväggarna. Mandarin förebygger hudbristningar och patchouli har en sammandragande effekt på huden. Jag gillar att den snabbt går in i huden och det är smidigt med sprayflaska, speciellt när magen har växt och en stor yta ska oljas in. Oljan kan också användas för att smörja in underlivet inför förlossningen för att förebygga bristningar, även om jag har valt en lite mildare olja till just det. 

Dr Hauschka Blackthorn Body Oil. Lite gott skarp i doften, och det känns verkligen som den aktivt gör något bra i huden! Innehåller slånbärsolja som är uppbyggande och skyddande för huden, och den värmer och stärker bindväven vilket hjälper huden att behålla sin elasticitet. Den innehåller förutom slånblom även björkblad, johannesört samt doftande eteriska oljor. Den ska gärna smörjas in på fuktig hud, så passar extra bra efter ett bad eller en dusch. 

Crearome Kallpressad Mandelolja. Den här känns så ren, len och skön för huden, och ibland tillsätter jag någon droppe eterisk olja av apelsin eller lavendel för extra dofteffekt. Mandeloljan är lite lösare i konsistensen och passar bra om du vill massera magen en lite längre stund. Den är därför också lite klibbigare än de andra två, så jag rekommenderar att lufta magen ett tag efteråt så den riktigt hinner gå in i huden.

Har du använt någon speciell olja under graviditeten? Tipsa gärna!

2 reaktioner till “SELF CARE KVÄLLSRITUAL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s