TRE DOFTER JAG PACKAR I FÖRLOSSNINGSVÄSKAN

Vi använder dofter som en del av våra yogaklasser på Infinite Mama och Infinite Yoga Malmö eftersom de stöttar de processer vi ger oss själva när vi yogar. Och för att det blir en extra dimension av njut med dofterna! I gravidyogan använder jag alldeles särskilt lavendel och apelsin, som också varit mina egna favoriter under graviditeten.

Jag har njutit något enormt av dofter – och jag vet att inte alla har samma upplevelse – men om du också gör det så passa på att bara unna dig alla dofter du dras till, för det är förmodligen just dem du kan ha nytta av. Dessa tre står redo att åka ner i förlossningsväskan när det är dags, vilken dag som helst nu! 

MANDARIN. En apelsinlik doft, lite beskare än vanlig apelsin och väldigt frisk. Mandarin beskrivs som en olja som verkar upplyftande och uppfriskande och ger trygghet. Passar mig perfekt eftersom jag haft cravings på apelsin och mandarin under hela min graviditet. 

LAVENDEL. Bara tanken på lavendel gör mig lugnare, och det misstänker jag kommer vara en hit under förlossningen. Lavendel är välkänd just för att främja känslor av lugn och motverka nervös spänning. Att dofta på lavendel kan också lindra illamående och därför vara användbar både under graviditeten och förlossningen.

PEPPARMINT. Följer med i förlossningsväskan som en energihöjare! Den har starkt uppfriskande egenskaper och används för att skapa en stimulerande atmosfär. Dessutom har den egenskaper som svalkar trötta muskler efter fysisk aktivitet och kan komma till bra nytta de första dagarna efter förlossningen. Oljan har också en svalkande effekt på huden, så att ta lite bakom öronen eller handlederna är skönt när kroppen är varm. Eller att ta ett par droppar i händerna och gnugga in och sedan andas in doftångorna med några riktigt djupa andetag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s